ایرلند

تحصیل در ایرلند

امروزه، تحصیل در ایرلند به دلیل زبان رسمی کشور و تحصیل به زبان انگلیسی و دانشگاه هایی با کیفیت بالا، مورد توجه دانشجویان از سرتاسر جهان قرار گرفته است. جزیره ایرلند سومین جزیره بزرگ اروپا است. این جزیره در شمال غربی اروپا قرار دارد و شامل جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی است. در شرق جزیره ایرلند، انگلستان قرار دارد که تاثیرگذار در شرایط اجتماعی، سیاسی و… ایرلند خواهد بود. همچنین این دو کشور از نظر سیستم آموزشی کاملا نزدیک به هم عمل می کنند.

ایرلند دارای یکی از بهترین نظام های آموزشی اروپاست که تحصیل به زبان انگلیسی در بین کشور های اروپایی، نقطه قوت ایرلند به شمار میرود.دانشگاه های با کیفیت زیادی در این کشور وجود دارند و لازم به ذکر است که 3 دانشگاه اول این کشور جز رتبه زیر 400 جهان هستند که در ادامه به معرفی آنهاخواهیم پرداخت.

اکثر مؤسسات آموزشی بودجه دولتی دریافت می کنند. این بدان معناست که استاندارد آموزشی بسیار بالا است و دانشجویان بین المللی که در اینجا فارغ التحصیل می شوند از مزیت رقابتی در سراسر جهان برخوردار هستند.

تحصیل برای کودکان در ایرلند از سنین 6 تا 16 سالگی یا تا زمانی که دانش آموزان سه سال تحصیلات سطح دوم را به پایان برسانند اجباری است. با این حال، در عمل، هنجار شروع مدرسه در سن 4 سالگی است، و 99٪ از همه کودکان تا سن 5 سالگی در مدرسه هستند. حدود 90٪ تحصیلات متوسطه را تکمیل می کنند.

تفاوت بین دانشگاه و کالج

اگر در مسیر مهاجرت تحصیلی قدم گذاشته اید، تفاوت بین کالج و دانشگاه جز اولین سوالات شما خواهد بود. در این مسیر، انتخاب هوشمندانه هر یک از این دو می تواند در آینده تحصیلی و کاری شما تاثیرگذار باشد. تفاوت این دو در مواردی مانند هزینه تحصیل، طول دوره، سطح آموزش، اعتبار مدرک و… است که آنها را نسبت به هم تفکیک میکند.پس باید بدانید که مطابق شرایط کدام یک میتواند، مناسب ترین انتخاب برای شما باشد.

دانشگاه

دانشگاه‌ها مؤسسات آموزش عالی برجسته‌ای هستند که برنامه‌های دانشگاهی جامعی را برای دانشجویانی که به دنبال مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مختلف هستند ارائه می‌دهند. در دانشگاه ها دوره های متنوعی در هر کدام از این مقاطع ارائه می شود.

هزینه تحصیل در دانشگاه ارتباط مستقیمی با طول دوره و همچنین سطح علمی دانشگاه یا کالج دارد. به طور کلی دوره های تحصیلی در دانشگاه به نسبت کالج، طولانی تر است و همین موضوع بیانگر هزینه بیشتر تحصیل در دانشگاه است. ممکن است اعتبار و سطح مدرک تحصیلی شما از دانشگاه بسیار بیشتر از کالج باشد، که این موضوع تاثیرگذار در آینده کاری شما خواهد بود.

کالج

کالج‌ها معمولاً تحصیل در مقطع کارشناسی را در اولویت قرار می‌دهند و کلاس‌های کوچک‌تری را ارائه می‌کنند و تجربه یادگیری شخصی‌تری را برای دانش‌جویان رقم می زنند. کالج ها به دوسته دولتی و خصوصی تثسیم می شود که کالج های خصوصی از شهریه بالاتری برخوردار هستند. دوره تحصیلی در کالج ها کوتاه تر و متمرکز تر است و طبعا هزینه دوره بسیار کمتر از دانشگاه ها است.کالج ها به دلیل ارائه دوره های کوتاه مدت تر، این شانس را به شما می دهد تا زودتر وارد بازار کار شوید. همچنبن ارائه مدرک زبان آیلتس با نمره پایین تری در مقایسه با دانشگاه، امکان پذیر است.

در کالج ها به دلیل جمعیت کمتر دانشجویان، توجه و رسیدگی بهتری نشان داده می شود، اما عدم تنوع در منابع، برنامه های محدود و… از معایب کالج نیز به شمار می رود.

مقاطع تحصیلی و شرایط اولیه

کارشناسی (Undergraduate)

شما می توانید یک مدرک لیسانس را در یک رشته تحصیلی عمومی بخوانید و این معمولاً حدود سه تا چهار سال تمام وقت طول می کشد. در زمینه هایی مانند معماری، علوم دامپزشکی و دندانپزشکی حدود پنج سال طول می کشد. بسته به برنامه تحصیلی خود، ممکن است مدرک لیسانس را به عنوان مدرک عمومی، درجه افتخارات یا لیسانس (مدرک ویژه) دریافت کنید. همچنین به مدرکی که در دانشگاه یا کالج کسب میشود، مدرک کارشناسی یا مدرک سوم هم میگویند. لازم به ذکر است بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی شما تا دوسال میتوانید در ایرلند بمانید و به دنبال کار بگردید. 

کارشناسی ارشد (Postgraduate)

دوره های کارشناسی ارشد معمولاً یک تا دو سال طول می کشد و معمولاً شامل دوره و پایان نامه است. برخی از دانشجویان مدارک تحصیلات تکمیلی را کسب می کنند، و این مدارک ممکن است یک دیپلم فوق لیسانس، دیپلم کارشناسی ارشد یا دکترا باشد. بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد شما می توانید 2 سال در ایرلند بمانید و به دنبال کار بگردید.

در ادامه تحصیل در مقطع دکترا معمولاً سه سال طول می کشد.

اخذ پذیرش از دانشگاه‌‌های ایرلند

برای اخذ پذیرش از دانشگاه های مختلف ایرلند در هر یک از مقاطع ، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • سن ورود دانشجویان به دانشگاه باید ۱۸ سال تمام باشد.
  • ریز نمرات و ارائه کارنامه
  • برای اپلای برای هر کشور و دانشگاهی شما نیازمند نمره زبان آیلتس ، تافل یا آزمون زبان بین المللی مورد قبول آن کشور هستید.همچنین شما میتوانید از پذیرش در دوره کالج های زبان ، قبل از پذیرش دانشگاه استفاده کنید که منجر به هزینه بیشتر در روند مهاجرتی شما خواهد بود.

کارشناسی : حداقل آیلتس 6

کارشناسی ارشد: حداقل آیلتس 6.5

دکتری : حداقل آیلتس 7

  • ارائه رزومه هنری یا پورتفولیو در صورت اقدام و ادامه تحصیل در رشته های هنری.
  • ارائه دو توصیه نامه (LOR) از طرف کارفرما ، در صورت داشتن سابقه کار.
  • ارائه نامه پذیرش تحصیلی برای مقطع لیسانس، آخرین مدرک تحصیلی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا الزامی است.
  • متقاضیان باید از تمکن مالی مناسب برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا برخوردار باشند که برای هر رشته و دانشگاه بسته به هزینه تحصیل و زندگی شما این عدد متغییر است .
  • پزشکی و پرستاری و سایر حرفه های مربوط به حوزه درمان بسیار بین دانشجویان بین المللی محبوب است ، لازم به ذکر است که دو آزمون بسیار مهم برای ورود به دانشگاه در این دسته از رشته ها ، مورد نیاز است.

آزمون پذیرش حوزه درمان (HPAT)

آزمون پذیرش دانشکده پزشکی فارغ التحصیلان (GAMSAT)

آزمونGMAT  برای دوره MBA

شرایط ویزای تحصیلی ایرلند

اقدام برای ویزای تحصیلی ایرلند شامل دو نوع ویزا C وD می باشد که بسته به طول دوره تحصیل شما به بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شود.برای ایرانیان دریافت ویزای تحصیلی کوتاه مدت، بنا به شرایط و شک و شبه هایی مثل پناهندگی و غیره ، امکان پذیر نبوده و باید دوره بلند مدت تری را انتخاب نمایید.

ویزای تحصیلی C: زمانی که برنامه تحصیلی/دوره شما کمتر از ۳ ماه، یعنی ۹۰ روز طول بکشد، به ویزای تحصیلی نوع C نیاز خواهید داشت.

ویزای تحصیلی نوع D: زمانی که برنامه تحصیلی/دوره شما بیش از ۳ ماه طول بکشد، به ویزای تحصیلی نوع  D  نیاز خواهید داشت.

  • داشتن پذیرش از موسسه یا دانشگاه معتبر
  • هزینه دوره تحصیلی خود را پرداخت کرده باشید (حداقل پرداختی دانشگاه بسته به نوع مکاتبات و شرایط شما با آن دانشگاه را دارد)
  • مدرک زبان
  • فرم درخواست ویزا امضاشده و دارای تاریخ که پس از تکمیل درخواست آنلاین چاپ می‌کنید.
  • دو عکس در اندازه پاسپورت، مطابق با قوانین عکس ایرلند.
  • اصل گذرنامه.
  • کپی گذرنامه‌های قبلی.
  • مدرک اقامت.
  • یک پاکت از پیش‌پرداخت شده با آدرس شخصی که مقامات ایرلندی بتوانند پاسپورت و سایر مدارک اصلی‌تان را پس دهند.
  • بیمه پزشکی
  • تمکن مالی

معمولا زمان پردازش به درخواست ویزای تحصیلی شما بین 8 تا 10 هفته ، از تاریخ درخواست متقاضی میباشد و هزینه درخواست ویزای دانشجویی حدود ۶۰ یورو (یکبار ورود) و ۱۰۰ یورو (چند بار ورود) می باشد.

بهترین دانشگاه های ایرلند(2024)

نام دانشگاهرتبه جهانیرتبه داخلی
Trinity College Dublin (TCD)1341
University College Dublin (UCD)1712
Royal College of Surgeons in Ireland2513
University of Galway3014
University College Cork (UCC)3015
University of Limerick4016
Dublin City University (DCU)4017
Maynooth University4018
Technological University Dublin10019

شرایط کار دانشجویی در حین تحصیل

به عنوان یک دانشجو و زمان محدودی که در اختیار دارید ، اجازه کار پارت تایم برای شما در کشور مقصد وجود خواهد داشت تا در مدیریت هزینه های خود ، بهتر عمل کنید.

چند نکته قابل توجه :

  • دوره تحصیلی شما حتما باید شامل اجازه کار پارت تایم برای دانشجو را داشته باشد.
  • دوره تحصیلی شما باید حداقل ۱ سال طول بکشد.
  • در طول سال تحصیلی، شما فقط می‌توانید حداکثر ۲۰ ساعت در هفته (پاره‌وقت) کار کنید.
  • شما می‌توانید در طول تعطیلات به صورت تمام‌وقت (حداکثر ۴۰ ساعت در هفته) کار کنید.
  • مدت تعطیلات شامل ماه‌های ژوئن، ژوئیه، اوت و سپتامبر و همچنین از ۱۵ دسامبر تا ۱۵ ژانویه است.

بهترین رشته ها برای تحصیل در ایرلند

انتخاب رشته مناسب برای تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد یک کار چالش برانگیز است که در تعیین آینده شغلی برای یک دانشجو بسیار مهم است. از آنجایی که دانشجویان باید وام‌های تحصیلی و بدهی‌های دانشجویی خود را بازپرداخت کنند، طبیعتاً علاقه‌مند به دوره‌هایی هستند که فرصت‌های شغلی عالی با حقوق خوب ارائه می‌دهند.

سازمان‌های مختلفی مانند اداره آمار کار و انجمن ملی کالج و کارفرما، داده‌های دانشجویی را جمع‌آوری، پردازش و تجزیه و تحلیل می‌کنند تا پیش‌بینی شغلی انجام دهند و به دانشجویان در انتخاب شغل مناسب کمک کنند. بر اساس نظرسنجی انجمن ملی کالج و کارفرمایان (NACE) ده مدرک برتر با بیشترین فرصت های شغلی در زیر فهرست شده است.

1. علوم کامپیوتر

بر اساس تخمین های NACE، 70 درصد از فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر قبل از فارغ التحصیلی از کالج، شغلی دریافت کردند. فارغ التحصیلان علوم کامپیوتر در زمینه های مختلفی مانند تحلیلگران سیستم، توسعه دهندگان و برنامه نویسان نرم افزار، تحلیلگران داده، طراحی نرم افزار و امنیت، هوش مصنوعی و سخت افزار کار می کنند.

2. اقتصاد

تقریباً 61.5 درصد از فارغ التحصیلان رشته اقتصاد پس از اتمام مدرک خود در شغل هستند. آنها در بخش های بانکی، سرمایه گذاری و مالی، بخش دولتی و سازمان های دولتی، خزانه های طبیعی، اداره آمار و بانک های مرکزی استخدام می شوند.

3. حسابداری و مالی

متخصصان حسابداری و امور مالی به عنوان تحلیلگران سرمایه گذاری، حسابداران رسمی، مشاوران بانکی و مالی، مشاوران مالیاتی و کارگزاران بیمه کار می کنند. تخمین زده می‌شود که 61 درصد از رشته‌های حسابداری قبل از فارغ‌التحصیلی، شغلی پیشنهاد می‌کنند.

4. مهندسی

مشاغل مهندسی برخی از بالاترین حقوق را به فارغ التحصیلان ارائه می دهند، و طبق برآورد NACE، حدود 59 درصد از دانشجویان مهندسی به راحتی حداقل یک فرصت شغلی قبل از فارغ التحصیلی پیدا می کنند.

5. تجارت و مدیریت

فارغ التحصیلان کسب و کار و مدیریت با موقعیت هایی که توسط شرکت های جهانی در زمینه های مختلف از جمله مدیریت سازمانی، مالی، منابع انسانی، بازاریابی، ارتباطات، مدیریت، مشاوره و تبلیغات ارائه می شود، بسیار قابل استخدام هستند.

6. جامعه شناسی / مددکاری اجتماعی

جامعه شناسی یکی دیگر از رشته هایی است که نسبت اشتغالزایی بالایی دارد. فارغ التحصیلان معمولاً بر اساس تخصص خود در بسیاری از بخش های دولتی و خصوصی شغل پیدا می کنند.

7. ریاضیات/آمار

تقاضا برای فارغ التحصیلان ریاضیات در همه بخش ها، از فناوری، علوم داده، مراقبت های بهداشتی، مالی و خرده فروشی افزایش یافته است. میانگین دستمزدهای بالا در صنعت نیز مکمل این رشد تصاعدی در بازار کار برای متخصصان ریاضیات بسیار ماهر است.

8. روانشناسی

رشته های روانشناسی دارای گزینه های شغلی در نقش های مختلف بخش دولتی و خصوصی مانند منابع انسانی، بازاریابی، مددکاری اجتماعی، مراقبت از سلامت روان، روان درمانی، تبلیغات و تدریس هستند.

9. علوم سیاسی

فارغ التحصیلان علوم سیاسی در موسسات آموزش عالی، شرکت های حقوقی، سازمان های دولتی، بانک ها، شرکت های انتشاراتی، مشاوره مدیریت، مدارس، پخش کنندگان تلویزیون و رادیو، خرده فروشان و شرکت های حسابداری استخدام می شوند.

10. مراقبت های بهداشتی

مشاغل مراقبت های بهداشتی برخی از چالش برانگیزترین، جستجوگرترین و پردرآمدترین مشاغل هستند که اغلب بسیار تخصصی هستند. به عنوان مثال، متخصصان مراقبت های بهداشتی در زمینه های پزشکی، پرستاری، داروسازی، دندانپزشکی، دامپزشکی و فیزیوتراپی فعالیت می کنند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا